את תקנת הלימוד היומי ברמב"ם תיקן כ"ק אדמו"ר מליובאוויטש בשנת ה'תשד"מ, והיא התקבלה בחיבה רבה ובהתלהבות של קדושה על-ידי כלל ישראל ובראשם גאוני התורה ואדמו"רי החסידות שבדורנו, ששיבחו את התקנה הקדושה וקראו לציבור שומעי לקחם להצטרף אליה.
הרמב"ם היה "אדם השלם" וכמוהו גם ספרו 'משנה תורה' – יצירה תורנית מופלאה שכולה שלמות הגאונות, ההעמקה, הדיוק והבקיאות. חוט של הערצה עמוקה משוך ממשה 'רבם של כל הנביאים' ועד למשה 'הנשר הגדול', עד שהכול היו אומרים – "ממשה עד משה לא קם כמשה".
גדולי ישראל בכל הדורות הפליאו במעלת לימוד ספר 'משנה תורה' לרמב"ם והמליצו על כך לתלמידיהם – כדי להתעלות במעלות התורה, לקיים "כל השונה הלכות בכל יום" ואף כסגולה לתיקון המידות וליראת-שמים.
3 מסלולי לימוד – לפי יכולתו של כל אחד ואחת:
בהתאם לתקנת הלימוד היומי ברמב"ם, מתקיימים שני מסלולי לימוד בספר 'משנה תורה':
1) מסלול שנתי – שבו לומדים מדי יום שלושה פרקים. המחזור ה-29 מתחיל בי"א באייר ה'תש"ע ומסתיים בכ"ג באדר-ב' ה'תשע"א.
2) מסלול תלת-שנתי – שבו לומדים מדי יום פרק אחד. פעם בשלוש שנים מצטלבים מסלול הלימוד של פרק אחד ליום ומסלול הלימוד של שלושה פרקים ליום. המחזור הנוכחי (ה-10) החל בכ"ז באייר תשס"ט והוא יימשך עד ח' באדר תשע"ב.
3) מסלול שנתי ב"ספר המצוות" לרמב"ם: מסלול זה מיועד בעיקר לנשים ולבעלי ידע התחלתי בלימוד התורה שבעל-פה. הנושאים הנלמדים בו בכל יום תואמים לנושאים הנלמדים במסלול של שלושה פרקים ליום.