בית חב"ד גבעתיים

רח’ כצנלסון 145, גבעתיים

03-6722617

הרב יוסף יצחק בקרמן
מנהל בית חב”ד ושליח הרבי

זמני פתיחה

יום א'-ה': 09:30 - 19:00
יום ו' וערבי חג: 09:30 - 13:00

תמיד זמינים עבורכם גם בטלפון

שירת לוויתנים..

משך השיר כ-10-15 דקות. הוא מורכב ומוגדר היטב וכולל 5-6 צרופים מיוחדים. מדובר בשיר משותף לקבוצה שלמה של לווייתנים!

 שאלה בפורום: מתיחות בין בני זוג

משך השיר – כעשר עד חמש-עשרה דקות. הוא מורכב ומוגדר היטב וכולל חמישה-ששה צרופים מיוחדים. המדובר בשיר משותף לקבוצה שלמה של לווייתנים! המעניין הוא כי רק הזכרים שרים, ואילו הנקבות כלל אינן מושפעות ממנו. ניתן למצוא אלמנטים משותפים לשירתן של קבוצות לווייתנים במקומות שונים בעולם, אך לכל לוויתן קול ייחודי משלו. מדענים וחוקרים מקליטים את הצלילים כבר שנים רבות, ומשתמשים ב"טביעות הקול" הייחודיות בכדי להעריך את מספר הלווייתנים שנותרו. אולם נראה כי נואשו זה מכבר מלהבין את משמעותם של הצלילים.

חז"ל מתייחסים לנושא עלום זה. הם לא מדברים על שירת הלווייתנים בפרט, אלא על שירת החיות למיניה ככלל, ומסבירים שזו בעצם נשיאת הלל והודיה של הטבע אל הקדוש-ברוך-הוא, יוצרו.

מקורם של הצלילים, כמו המקור לכל מה שקיים בעולם, הוא דבר השם שבעשרת המאמרות האלוקיים בהם נברא העולם בששת ימי בראשית. מאמרות אלה ממשיכים להיאמר בכל רגע ולהחיות את הכול, ושירת הנבראים היא כביכול חזרה מלמטה למעלה של הצלילים האלוקיים. צלילים שחוזרים מעמקי הווייתם של הנבראים, כהלל והודיה ספונטנית אל הבורא.

להבדיל מהשירות השונות בטבע, שאינן בהכרח מושכלות – שירת המין האנושי היא כמובן מושכלת. בספרי התנ"ך מתועדות תשע שירות שזכו בני-ישראל לומר לפני הקדוש-ברוך-הוא. המפורסמת מהן היא שירת הים, שהושרה לאחר חתימת תהליך הגאולה ממצרים – בקריעת ים סוף. לעתיד לבוא, בבוא הגאולה האמיתית והשלימה, נשיר את השירה העשירית והאחרונה.

שירה אחרונה זו היא היחידה המוזכרת במקורות גם בשם "שיר" בלשון זכר, משום שלהבדיל מהגאולות הקודמות ש"ילדו" לאחריהן עוד גלויות, תהיה הגאולה הקרובה כזכר שאינו יולד. גאולה יציבה, שלאחר שתופיע לא נדע עוד טלטלות מצערות כמו שאופייני ללידה.

מעניין לציין, כי בגאולה זו שמור מקום של כבוד לחיה בשם לווייתן. אין זה אחד מהמינים המוכרים לנו היום, אלא בעל-חיים קדום בעל ממדים אדירים וכמעט בלתי נתפסים. בשרו יהיה אחד המעדנים שיוגשו לכל עם ישראל בסעודת-ענק שתיערך בסוכה שתהיה עשויה מעורו של אותו לווייתן.

לסעודה זו יש גם משמעויות רוחניות שונות. אחת מהן מפענחת את המילה 'לווייתן' מלשון ליווי, ולפיה נזכה אז כולנו למעלתם של צדיקים נשגבים שנחשבים כבני לווייתו כביכול של הקדוש-ברוך-הוא. מצב רוחני נשגב שיקבל ביטוי בשיר ה"זכרי" שנישא כולנו במהרה בגאולה הקרובה.

התוכן באדיבות:
'הגאולה מעניין ועכשווי'
© כל הזכויות שמורות

מערכת האתר

השאירו תגובה